Защо да изберем натурален сапун?
Кожата Ви определено ще усети разликата.

Сапуните са навсякъде около нас - в супермаркета, дрогерията, в специализираните магазини за козметика и парфюмерия, в био магазините. Откриваме ги в различни форми, парфюмирани, без аромат; хидратиращи, подхранващи, антибактериални,... Сапунът е част от ежедневието ни - за лице, ръце и тяло. НО ЗАМИСЛЯЛИ ЛИ СТЕ СЕ какво съдържа сапуна, който използвате?


Масово произведените сапуни носят името “сапун”, но те не са нищо повече от красиво опаковани препарати съставени основно от  синтетични химикали, които често се извличат от отпадъчни продукти на петрола и включват синтетични почистващи агенти. Масовото производство на сапуни често принуждава производителите да използват евтини химикали, за да намалят цената. В състава на подобни сапуни на етикета са изписани дори растителни масла, но това не са онези чисти необработени студено пресовани масла от семена и ядки, които се съдържат в ръчно изработените натурални сапуни, а са остатъци от пречистването им. При внимателен прочит на етикета често ще откриете канцерогенни съставки или такива, които предизвикват хормонален дисбаланс.

Ако се върнем назад във времето, когато химическата промишленост не е била така развита ще открием, че нашите предци също са използвали сапун - РЪЧНО ИЗРАБОТЕН от растителни или животински мазнини. Студеният процес е най-старият метод за приготвяне на сапун, при който необработени студено пресовани растителни масла или животински мазнини са се смесвали с пепел и дъждовна вода. От позицията на съвременната наука нашите предци са осапунявали мастните киселини с калиева основа. По-късно пепелта и водата (калиевата основа) се заменя с обработен воден разтвор на сол (натриева основа).

В лаборатория  Лидкор съчетаваме традициите на ръчно изработения сапун със съвременните знания за ползите от студено пресованите масла от семена и ядки като създаваме сапуни безопасни за ползване и нежни към кожата.

Ползи от използването на натурален сапун:
1. Не изсушава кожата.
2. Успокоява раздразнената кожа.
3. Кожата става мека, подхранена и хидратирана.
4. Има естествени антибактериални свойства.
5. Възстановява нормалните бариерни функции на епидермиса.
6. Органичните съставки на натуралния сапун са безопасни за здравето.
7. Не съдържа синтетични елементи, които могат да попаднат директно в кръвта.
8. Аромата се дължи на естествени етерични масла, а не на парфюмни комбинации.
9. Предоставя голямо разнообразие от полезни съставки.
10. Безопасен е за околната среда.

ИЗБЕРЕТЕ НАТУРАЛЕН САПУН ОТ ЛАБОРАТОРИЯ ЛИДКОР - ЕДНО УНИКАЛНО СЪЧЕТАНИЕ НА ТРАДИЦИЯ И СЪВРЕМЕННИ ПОЗНАНИЯ.