Вероятно сте си задавали въпроса: Какво означава етикетът „БЕЗ ВОДА“? В следващия материал ще се постараем да отговорим на още Ваши въпроси, но и ще започнем дискусия повдигаща важни теми:
Даваме ли си сметка какъв продукт получаваме срещу изхарчените пари?
Познаваме ли технологията на производство на любимите си козметични брандове?
Знаем ли от какво да се пазим при избор на козметика?
Четем ли етикета?

За водата в козметиката?
Водата или още изписана AQUA на етикетите на козметичните продукти е почти винаги на първо място в списъка от съставки. Поредността на изписване е пряко свързана с концентрацията на съставката в козметичния продукт. Това означава, че кремът против бръчки, за който платихте ... лв. съдържа от 70% до 90% вода. Но високата цена не е единственият проблем с продуктите съдържащи AQUA, а използваната химия в тях.

ФАКТИ:

  •              Бактерии и микроорганизми се развиват във вода, не в масла. Затова продуктите съдържащи вода се налага да се стабилизират с консерванти.
  •              Водата не може да се смесва с масла и мазнини, което налага използването на емулгатори и стабилизатори.
  •                   Високото съдържание на вода налага да се добавят силикони и емолиенти, които да дадат усещане за еластичност и мекота.
  •        Така че наличието на вода в козметичните продукти налага да се добавят синтетични химични съставки, които за съжаление НЕ допринасят за грижата за кожата. Част от химичните съставки в козметиката с вода са изписани на етикета така:
  •                 Съдържа cetyl alcohol, sorbitan oleate, stearyl alcohol, stearic acid, triethanolamine – доказани карцерогени
  •                   Нужно е да бъдат допълнително добавяни парабени, които целят да увеличат срока на годност
  •                 Парабените предизвикват завишено отделяне на естроген, намаляване на хормонални функции и  рак
  •                 Парабените в кремовете против бръчки стимулират стареенето на кожата


Производителите на комерсиална козметика редуцират разходите за качествени съставки за сметка на увеличени рекламни бюджети.

Единственото вярно твърдение за водата е, че тя е екзистенциално важна и трябва да се пие. Добавена отвън тя по-скоро дехидратира кожата – помислете как се чувствате след като вземете душ. След нанасяне на продукт върху кожата, водата от него бързо се изпарява, а синтетичните добавки попиват в дермата и се концентрират особено ако продуктите се прилагат повече от веднъж на ден. Това може да доведе до повишаване на индивидуалния праг на дразнене и да доведе до увредена и раздразнена кожа, дерматити, екземи, зачервявания.

Нашата кожа има уникалната способност сама да регулира хидратацията си, произвеждайки себум съставен от мастни киселини, които я поддържат здрава. Но дори в този аспект замърсяването на въздуха и други негативни въздействия в ежедневието ни правят саморегулацията й затруднена и дори невъзможна. Днес задължително трябва да почистваме порите и кожата си, за да й позволим да диша отново. Трябва да й помагаме да възстанови маслено-киселинния си баланс с докосване от природата и натурални съставки.

Премахването на водата от козметиката означава козметика без химия

Натуралната козметика без вода е по-концентрирана и в повечето случаи по-ефективна

Органичните съставки са от природата и са близки до нас

Растенията, билките, ядките, семената имат естествена лечебна сила

Концентрираните формули на натуралната козметика позволяват използването на по-малко материали за опаковки.

Осъзнаването, крачката към нов начин на живот и нова рутина отнема време, но едва ли има нещо по-стимулиращо от личното ни здраве.

Вдъхновени от силата на природата, в лаборатория ЛИДКОР разработваме и създаваме ЧИСТА козметика, БЕЗ ВОДА, за грижа за лицето, тялото и косата като използваме 100% висококачествени и доказано най-добрите сурови студено пресовани масла от семена и ядки, билкови екстракти и етерични масла. Залагаме на ефективни формули, щадяща технология, биологично активни съставки за здрава кожа и висок стандарт за добра производствена практика.

Всеки ден се убеждаваме, че богатството
на мастни киселини, минерали, микроелементи, витамини имат благоприятен ефект, проникват в най-дълбоките слоеве на дермата и са идеален носител на качествена храна за кожата. Доказателство за това са резултатите, които ни споделяте.

Доказано продуктите ни подобряват състоянието на кожата и при редица проблеми като:
псориазис, атопичен дерматит, екземи, зачервявания, петна по кожата, изгаряния (вкл. слънчеви изгаряния), измръзване, порязвания, рани, зачервявания, обриви, ухапвания, подсичане, напукани пети и загрубели ръце, екземи, сърбежи, акне, разширени вени, за облекчаване състоянието при херпес, инфекции и хемороиди. 

Отворете нова страница в грижата за себе си!