МЕНЮ
Количка

Блог RSS Feed

16 март Каква е разликата между хидрозол и хидролат?
0 811
Хидрозол (hydrosol) произлиза от hydro (вода) и sol (solution - разтвор.Хидролат (hydrolat) произлиза от hydro (вода) и latte/lait (мляко), тъй като в първия момент водата добита при парна дестилация е мътна/млечна в първия момент.Хидролатите са хидрозоли добити при парна или хидро дестилация.Какво представляват хидрозолите?Флоралните води (хидрозо..
03 окт. Защо старее кожата?
0 1311
Ако се вгледате в хората на публично място лесно можете да познаете кой е на 20, 35 или 50 години. Младата кожа е гладка и има особено сияние,докато зрялата кожа често е повяхнала и с издаващи годините бръчки. Но каква е причината за стареенето на кожата? Или още по-интересно е как сеполучават бръчките?Кожата ни е най-големият човешки орган, който ..
21 ян. История в търсене на съвършения резултат
4 5984
Натуралната козметика е удивителна със своята същност. Попаднала в ръцете на хора с познания умело превръща чистите натурални съставки в продукт, удобен за използване, но все още пазещ природата в себе си. Ние вярваме, че природата ни е дала всичко, от което се нуждаем, за да поддържаме здравето си - това на кожата и на цялото ни тяло.Натуралната к..
10 ян. Почиствате ли кожата си правилно?
0 1571
Често измиваме лицето си сутрин единствено, за да се събудим, а вечер изморени си лягаме набързо. Забързаното ни ежедневие е удобно извинение да загърбим грижата за кожата си, но дори и малкото усилие в дневната рутина ще ни възнагради със сияеща и здрава кожа.Правилното почистване на кожата е ключова стъпка към стремежа ни за съвършена кожа. Предл..
06 ян. Козметика БЕЗ ВОДА – тенденция, която носи здраве и красота
БГ Лидкор 1 1734
Вероятно сте си задавали въпроса: Какво означава етикетът „БЕЗ ВОДА“? В следващия материал ще се постараем да отговорим на още Ваши въпроси, но и ще започнем дискусия повдигаща важни теми: Даваме ли си сметка какъв продукт получаваме срещу изхарчените пари? Познаваме ли технологията на производство на любимите си козметични брандове? Знаем ли от ка..
07 дек. Лаборатория ЛИДКОР следва стандарта за ДОБРИ ПРОИЗВОДСТВЕНИ ПРАКТИКИ (GMP)
БГ Лидкор 0 1324
GOOD MANUFACTURING PRACTICE (GMP) е система от принципи и правила, които гарантират правилното протичане на всеки етап от производствения процес, гарантирайки качествен краен продукт. Това е стандарт, който гарантира, че продуктите се произвеждат, съхраняват и контролират постоянно в съответствие с определени изисквания. GMP е стандарт, който изиск..
19 ноем. Органичната козметика - защо да я предпочетем: 60% от това, което нанасяме по кожата си, отива директно в кръвта
БГ Лидкор 0 1301
Людмила Стойчева е на 49 години, споделя, че преди три години е напуснала голям успешен бизнес, за да се посвети на своето хоби и да постави началото на изграждането на собствен малък бизнес, донесъл и голямо удоволствие и удовлетворение - т.нар. ядлива козметика. Людмила създава първата във Варна лаборатория за най-високия клас органична козметика..
24 март Защо да изберем натурален сапун?
БГ Лидкор 1 2115
Защо да изберем натурален сапун?Кожата Ви определено ще усети разликата.Сапуните са навсякъде около нас - в супермаркета, дрогерията, в специализираните магазини за козметика и парфюмерия, в био магазините. Откриваме ги в различни форми, парфюмирани, без аромат; хидратиращи, подхранващи, антибактериални,... Сапунът е част от ежедневието ни - за лиц..
30 дек. 10 СЪВЕТА КАК ДА ПРЕМИНЕМ КЪМ НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА С ОРГАНИЧНИ СЪСТАВКИ
БГ Лидкор 0 1995
Имате желание да загърбите традиционната козметика? Любопитни сте да опитате натурална козметика? Решили сте да изключите химията от ежедневието си или пък в навечерието на Нова година сте решени на революционен обрат в ежедневните си ритуали и хранене? Но имате притеснения и дори страхове как да го направите и как да направите правилния избор на п..
20 май КАК ДА ПРЕДПАЗИМ КОЖАТА СИ ОТ СЛЪНЦЕТО
БГ Лидкор 0 1527
Лятото наближава и все повече ще излагаме кожата си на парещите слънчеви лъчи. Наред с традиционните съвети да не стоим навън между 11 и 15 часа, да носим шапка, очила и леки светли материи от естествени материали е добре да се използва и слънцезащитен крем или масло. Слънцето излъчва три вида радиация - видима, ултравиолтова и инфрачервена. Инфрач..
20 ян. 15 ЛЮБОПИТНИ СЪВЕТА ПРИ АКНЕ
БГ Лидкор 0 2470
Акнето е неприятен кожен проблем и трябва да му се влияе вътрешно и външно. Ето няколко съвета как да си помогнете в борбата срещу акнето. 1. Спортуване в затворени и топли помещения - ако сте склонни към акне последното нещо, което искате да направите е да се мариновате в собствената си пот. Избягвайте затворени топли пространства за своята ..
07 ян. Грижа за кожата през ЗИМАТА
БГ Лидкор 1 1800
Студеният вятър и ниските температури изсушават кожата през зимата. Състоянието на кожата се влошава и от рязката промяна на температурата между вътрешните помещения и околната среда. През този период на годината кожата се нуждае от по-активно подхранване, тъй като сухотата се дължи основно на загубата на липиди в повърхностния слой на епидер..
Показва 1 до 12 от 16 (2 страници)