❗️Ако любимият ви дезодорант съдържа съставки, които блокират естествената функция на потните жлези, време ли е да се откажете от него? Предлагаме ви алтернатива, която да обмислите - натурален део крем.

????Подутите лимфни възли предизвикват тревога. Причините могат да бъдат инфекция, заболяване, използване на дезодоранти против изпотяване.

!Лимфната ни система е нашият "санитарен център" - отвежда и филтрира отпадъчни продукти от всяка клетка, тъкан и орган. Основната функция на лимфната система е да освободи тялото от токсини и вредни вещества. При проблем имунната система реагира, лимфните възли се подуват в опит да филтрират и неутрализират проблема.

????Дезодорантите могат да причинят нежелана реакция - подути лимфни възли. Най-често подобни продукти съдържат алуминиеви соли. Когато алуминиевите съединения,  съдържащи се в дезодоранта, се абсорбират през кожата, може да се задейства имунен отговор - подути болезнени лимфни възли.

????Зачервяване, дразнене, сърбеж в областта на мишниците са други алергични реакции, които могат да се провокират от използването на спрей и ролон дезодоранти.

!Спрете да използвате дезодорант! Изберете натурална алтернатива. Ако подуването на лимфен възел не отшуми до семдица-две потърсете лекарска помощ, за да изключите заболяване.

????Дезодорантите съдържащи алуминиеви соли са риск и за функцията на бъбреците. Лекарите съветват да не се използват дезодоранти с алуминиеви соли при проблеми с бъбречната функция.

✅️Натуралните део кремове не предизвикват алергични реакции
✅️Натуралните део кремове не запушват порите, а абсорбират влагата
✅️Натуралните део кремове неутрализират неприятниятната миризма на пот
✅️Натуралните део кремове предпазват кожата от инфекции вследствие на
прекомерната влага
✅️Натуралните део кремове са безглутенови и веган
✅️Натуралните део кремове са без синтетични съставки

? Какво е натурален део крем
Полутвърда субстанция, която се нанася лесно, попива бързо, не оставя петна. Абсорбира влагата и неутрализира миризмата.

? Как се използва
Нанесете малко количество на чисти и подсушени мишници (достатъчно е количество колкото грахово зърно). Вземете от крема, задръжте между палеца и показалеца за няколко секунди и нежно втрийте като покриете цялата област на подмишницата. Попива за няколко секунди.
! Естественият дезодорант има по-различна текстура от традиционния дезодорант

? Какви са ползите от използването на крем дезодорант
• Естествени съставки: съдържа студено пресовани масла от карите, кокосово масло, масло от кайсиеви ядки. Не съдържа синтетични съставки.
• Ефективен: Крем-дезодорантът е също толкова ефективен, колкото и традиционните дезодоранти за контролиране на миризмата и намаляване на изпотяването. Действа като абсорбира влагата и неутрализира бактериите, които причиняват миризмата.
• Овлажняване: Естествените съставки на крема хидратират кожата, като помагат за успокояване на раздразненията и предотвратяват изсушаването.
• Не оставя следи и петна по дрехите
• Дълготраен ефект: обикновено едно нанасяне сутрин е достатъчно за целия ден
• Екологичен: предлага се в рециклируема опаковка.

? Какви са активните съставки
• Цинков оксид (получава се чрез повишаване на температурата на цинка без да се използват химични реактиви): предотвратява растежа на бактерии, причиняващи миризми, абсорбира и неутрализира неприятните миризми, успокоява кожата и действа като естествено противовъзпалително средство.
• Сода: абсорбира влагата и неутрализира бактериите, причиняващи миризма на пот.
• Царевично нишесте: абсорбира влагата, за да поддържа зоната под мишниците суха и комфортна.
• Студено пресовани масла: подхранват, хидратират и успокояват кожата.

? Безопасен ли е за употреба
Да. Направени са от естествени съставки, които са нежни към кожата. Подходящи са и за чувствителна кожа.

? Колко дълго действа
Обикновено едно нанасяне сутрин е достатъчно за целия ден. Важно е обаче да се отбележи, че ефективността на део крема зависи и от фактори като физическа активност, температура и влажност на околната среда, както и състояние на тялото.

Део крема оставя ли бели следи по дрехите
Не. Но след нанасяне изчакайте минута-две преди да облечете дрехите си.

? Ефективен ли е део кремът срещу миризмата на тялото
Да. Део кремовете действат като инхибират растежа на бактерии и ги неутрализират. Бактериите по кожата, които бързо се развиват във влажна среда са основната причини за миризмата на пот.

? Само в зоната на подмишниците ли мога да използвам део кремовете
Може да използвате део кремовете за подмишници, под бюста, слабините и стъпалата.

? Има ли аромат
В део кремовете са вложени етерични масла в ниска концентрация, които дават лек, дискретен аромат.

? Може ли натуралния део крем да предотврати изпотяването
Естественият крем дезодорант е формулиран да абсорбира влагата и да неутрализира миризмата. Действието на потните жлези не се блокира, изпотявате се, но сухите съставки в крема прихващат влагата и неутрализират миризмата.

! Натуралните део кремове контролират бактериите, които причиняват миризма и абсорбират влагата.

? Може ли естественият дезодорант да предизвика дразнене на кожата
Формулиран е с щадящи, нежни и естествени съставки, които не причиняват дразнене. Все пак прочетете състава, ако проявявате алергии към студено пресовани масла и етерични масла. Не съдържа пчелни продукти.

? Как да съхранявам део крема
Съхранявайте на непряка слънчева светлина, далеч от топлинни източници, при температура от 15° до 25°С